Søg

Grænsehandel år 2021 - Guide til grænseshopping

Grænsehandel - Gode tips til hvordan!!
Grænsehandlen er stadig åben, grænsen er ikke lukket. Man kan stadig handle, men man skal selvsagt tage sine forholdsregler og huske mundbind, som er obligatorisk i Tyskland når man handler! Hvad køber man i dagens grænsehandel ? Er der kommet nye butikker til ? Få svar på hvordan grænsehandlen ser ud og få gode råd til den bedste tur til grænsen.


På den anden side

Vi danskere drager over grænsen som aldrig før. Både for at handle traditonelle varer, men sandelig også for at opleve Flensborg og omegn i form at restaurantbesøg og forlystelser. Danskerne har med andre ord taget grænsebyerne og grænsehandel til sig og føler sig hjemme lige på den anden side i Nordtyskland.


Grænsehandel 2021

Grænsehandel er i 2021 meget mere end blot øl, sukker og smøger, som man i gamle dage forbandt med at tage til grænsen for at handle. I dag består grænsehandel af en bred vifte af varer, lige fra dagligvarer over, legetøj, briller, byggemateriale, værkstedsbesøg, hårde hvidevarer til spisning på de mange spisesteder, der eksempelvis findes i og omkring Flensborg gågade.

 

”Sprechen Sie Deutsch”?

Hvad angår sproget har mange af nordtyskerne lært sig en smule dansk og samtidig, synes flere danskere at tysk efterhånden er hyggeligt at kunne gøre sig forståeligt på. På den måde er sproget i dag ingen hindring. Nogle påstår sågar, at blandingen mellem lidt dansk og tysk er en charme mere ved, at besøge egnen lige syd for grænsen.

 

Shoppingcentrene og gågaden

Detailhandlen bliver i Flensborg domineret af 3 store shoppingcentre og selvsagt også af den hyggelige gågade i hjertet af Flensborg. De 3 centrer er Förde Park med 50 butikker, og store dagligvarebutikker som Aldi og Real. Citti Park med 55 butikker og gigant stort supermarked, Flensbrog Galerie med ca. 70 butikker, om som ligger med indgang fra gågaden.

Læs også : 5 tips til Indkøb i Tyskland 


Fleggaard, Poetzsch og Scandinavian Park

Selve grænsebutikkerne med de traditionnelle grænsevarer, samt i dag et stort udvalg af dagligvarer, bliver domineret af Fleggaard. De er danskejet og har også købt Calle kæden. Poetzsch, som også ejer Otto Duborg er den anden store spiller i grænsehandlen, med deres forholdsvis nye koncept ”United Shops”. Den tredje store grænsekøbmand er Scandinavian Park, der adskiller sig fra de 2 andre ved at have en speciel placering – nemlig direkte ved motorvejen i sydgående retning. 

 

Erfarne købmand og online tilbud

En  ny spiller hedder Priss, der med erfarne grænsekøbmænd bag sig og aggressiv markedsføring prøver, at udfordre de etablerede. En anden trend der gør sig gældende i grænsehandlen, er brugen af online løsninger. Der findes deciderede webshops med grænsevarer som eksempelvis Promilleshop.dk og netpris.dk, hvor man kan handle hjemmefra. Der ud over har alle grænsebutikkerne gode hjemmesider med tilbud.

De fleste tilbyder også et koncept, hvor man kan forudbestille hjemmefra online, få det pakket og kun behøver at hente de færdigpakkede varer og betale. Eksempelvis Fleggaard og Poetzsch Padborg

 

Fritid – Tolk-Schau og Damp

Ikke nok med at danskerne føler sig hjemme ved at græsehandle, flere og flere får øjnene op for fritidsoplevelserne i Schlesvig Holstein. Der findes selvsagt i en by af Flensborgs størrelse, et stort udbud, ligefra museer til hoppeland. Mange tager på weekendophold i Damp eller på dagsture med børnene til Tolk-Schau som ligger ca. 50 km syd for grænsen. 

Læs også om Grænsevejret her 

 

Sønderjylland og grænsehandel

Det unikke grænseland tiltrækker stigene grad turister fra hele verden,  i lighed med danskere fra andre dele af Danmark. Kombinationen af at nyde begge sider af grænsen – det tyske og det sønderjyske – gør en tur til grænsen til en unik oplevelse.

Læs også : Tips til udflugtsmuligheder i Flensborg og omegn

4 afluttende ting man skal huske på sin tur til Grænsen

  • Husk Pas - der er stadig grænsekontrol.

  • Der er ingen dåsepant.

  • Lav ekporteklæringen hjemmefra - her kan du lave den 

  • Kør evt. i hverdagene, hvor der ikke er så travlt i butikkerne

  • Husk Mundbind - det er obligatorisk i butikkerne i Tyskland. 

God tur til Grænselandet.

 


Tilbage til nyhedsoversigten

Se også

Calle har fået ny butik i AventoftNy Calle-butik i Aventoft

Den gamle Calle butik er væk. Ny butik længere inde i byen. Calle i Aventoft som ligger syd for Tønder er flyttet fra sin tidligere adresse og længere ned af vejen.....

Læs mere

Spille over grænsenSpar millioner ved at spille over grænsen!!

Endnu en gang har det vist sig, at man kan spare penge ved at handle på den anden side af grænsen i Tyskland.

Læs mere