Søg

Hvordan slipper vi for den tyske Dåsepant ?

Løsning på dåsepant.
Grænsekøbmand mener at have fundet løsningen på, hvordan man slipper for at skulle betale for den tyske dåsepant. Han mener endvidere at den nye lov, ikke får nogen betydning for grænsehandlen.

Direktør for Fleggaard, Mike Simonsen,fortæller til JP, at han kalder aftalen for en panikløsning, der ikke vil få nogen betydning for grænsehandlen.  Til gengæld vil den i Danmark trække en grænse mellem sjællændere og jyder/fynboer, fordi aftalen kun er indgået med den tyske delstat Slesvig-Holsten, mens Mecklenburg-Vorpommern har valgt at sige nej.

Det vil betyde, at danskere, der handler i Rostock kan slippe for at betale dåsepant, mens danskere, der handler i tyske butikker langs den dansk-tyske landegrænse skal betale pant!!

Det er netop her Fleggaard ser en løsningsmodel. Som direkøren udtaler : “Her hos Fleggaard er vi jo selv jyder med fødderne plantet solidt i den sønderjyske muld, og vi kunne ikke drømme om at gøre forskel på vores kunder, uanset hvor de bor i Danmark. Så derfor er vi da glade for, at miljøministerens panikmodel gør det muligt for alle danskere at forudbestille og betale deres dåser via internettet i vores Calle-butik i Rostock. Så skal vi nok sørge for, at både jyder og fynboer kan hente dem ved de jyske grænseovergange.”

Hvis aftalen mellem Danmark og Slesvig-Holstein går hele vejen og bliver vedtaget, kunne dette være en model som andre grænsebutikker selvsagt også valgte, for at tilfredse de mange danske grænsehandlende.

Som Mike Simonsen afslutningsvis udtaler : “Dåserne i grænsehandlen er pantfrie, og sådan vil det også være de næste mange år. Med andre ord bliver aftalen ikke realiseret og gennemført i sin nuværende model"

Se oversigt over Grænsebutikker


Tilbage til nyhedsoversigten

Se også

Rapport om grænsehandel er interessant læsningHvor stor er grænsehandlen ?

Grænsehandel ifølge Skatteministeriet. Grænsehandelsrapporten, der dækker 2012 og 2013, viser, at den samlede grænsehandel har været ret stabil de seneste år. Grænsehandlen udgør ca. 11 mia. kr. (2014-niveau) eller 1¼ pct. af.....

Læs mere

Spille over grænsenSpar millioner ved at spille over grænsen!!

Endnu en gang har det vist sig, at man kan spare penge ved at handle på den anden side af grænsen i Tyskland.

Læs mere