Søg

Stor besparelse på bilservice i Tyskland

Hvis du kører over grænsen til Tyskland, kan du i Flensborg, Harrislee m.fl., spare knap 40 procent på regningen til autoværkstedet.

En tur til Tyskland vil gøre regningen til service af din bil betydelig mindre. Og det er endda på autoriseret værksted i Flensborg, Harrislee eller en af de andre grænsebyer.

En prissammenligning, som Konkurrencestyrelsen har foretaget, viser at et 40.000 kilometers service på de mest solgte biler i Danmark i gennemsnit koster 3.281 kroner på et autoriseret værksted i Danmark.

Men hvis du kører over grænsen til Tyskland, kan du spare knap 40 procent på regningen. For at være helt præcis 38 procent i Tyskland.

Tusindvis af kroner at spare
Nu er der tale om gennemsnitsberegninger, så besparelsen på den enkelte bil kan vise sig at være både mindre eller større. Det afhænger af den konkrete bil. Men hovedbudskabet er klart nok: Der er tusindvis af kroner at spare ved at køre til værksted i Tyskland. Lige over grænsen ligger der en masse autoriserede autoværksteder. Se en masse tyske værksteder her - lige over grænsen.

Konkurrencestyrelsen undersøgte for et par år siden priserne på et stort serviceeftersyn (40.000 km) for 4 konkrete biler på autoriserede værksteder i Danmark, Sverige og Tyskland.

Den vejledende timepris var 19 % billigere i Tyskland i forhold til Danmark. Et serviceeftersyn helt op til 62 % billigere !

Billige reservedele i Tyskland
Dette skyldes, skriver Konkurrencestyrelsen, at reservedele i Danmark er ca. 12 pct. dyrere end i Tyskland. Arbejdsydelsen i Danmark er 46 pct. dyrere end i Tyskland.

Hos Foreningen af Danske Motorejere (FDM) ser man ingen som helst grund til at holde sig til danske værksteder, når bilen skal til service eller gennemgå en reparation.

FDM: Kør roligt af sted over grænsen

Hvis der bare er tale om et almindeligt serviceeftersyn eller en standard-reparation, kan man lige så godt få lavet det i Sverige eller Tyskland«, siger administrerende direktør i FDM, Thomas Møller Thomsen. 

Mens du venter på bilen bliver færdig kunne du tage på shoppingtur og spare på mange andre områder - Se vores oversigt over oplagte butikker med sparepotentiale.


Tilbage til oversigten med sparetips

Se også

Grænsehandel - Gode tips til hvordan!!Grænsehandel år 2021 - Guide til grænseshopping

Grænsehandlen er stadig åben, grænsen er ikke lukket. Man kan stadig handle, men man skal selvsagt tage sine forholdsregler og huske mundbind, som er obligatorisk i Tyskland når man handler! Hvad køber man i dagens grænsehandel ? Er der kommet nye butikker til ? Få svar på hvordan grænsehandlen ser ud og få gode råd til den bedste tur til grænsen.

Læs mere

Spar tusindvis af kroner på fødevarer i Tyskland.

108 dagligvarer. Pris i Danmark kr. 5.366,- pris i Tyskland kr. 2.551,-

Læs mere